Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP

“Nestašica mlijeka je još jedan dokaz besmisla neistinite fraze da SDA rješava sve krize”

mlijeko fena (1)

Ništa se ne poduzima da se spriječi novi udar na egzistenciju građana

“Posljednja vijest, genijalnom politikom federalne vlade Fadila Novalića i SDA riješen je problem velikog broja građana koji jedva da imaju za hljeb i mlijeko. SDA sigurno rješava svaki problem. Više mlijeka neće biti, a ako ga i bude najveći broj građana neće biti u prilici kupiti ga zbog cijene. Po onoj Fadilovoj nije mlijeko poskupilo samo sada za iste pare kupite 50% manje”, navodi se u saopštenju SDP-a kojeg prenosimo u cjelosti.

“Naravno ne smeta to SDA i njenom lideru, bez imena i stranke, da na svakom skupu čita isti govor o SDA-ovom „rješavanju svih kriza“. SDA nema ni ideju, ni viziju, ali ni poštovanje za građane.

Ništa se ne poduzima da se spriječi novi udar na egzistenciju građana.

Od krnje, optuženičke Vlade FBiH u tehničkom mandatu se, kao ni do sada ne može očekivati bilo kakva pozitivna reakcija.

U državi bez robnih rezervi, bez naftnih rezervi, u kojoj su molitve za kišu način borbe protiv požara koji haraju jer nemamo kanadere, gdje djecu liječimo prikupljanjem novca telefonskim pozivima glavna vladajuća stranka uvjerava ljude da je s njima sve sigurno. U prosjeku, cijene su porasle za 40-50%. Cijena jednog kg brašna u godini dana sa 0,93 KM, porasla na 1,50 do preko 2 KM, cijena porasla na 4,50 KM, 250 gr maslaca za 1,5 KM, litar benzina je blizu 3 KM, i to nakon pojeftinjenja.

Vladajući SDA , HDZ i SNSD hvale se sjajnim punjenjem budžeta u Bosni i Hercegovini. Za njih, to znači punjenje i njihovih džepova zbog čega se ne sekiraju za obične smrtnike. Potpuno je logično da budžeti nikada nisu bili puniji. Puni ih narod koji nema izbora, kupuje hranu koja je često skuplja nego u Njemačkoj. Pa oni i od humanitarnih poziva za liječenje ljudi pune budžete naplačujući porez.

Nažalost, vlast koja puni budžet, a prazni džepove ljudi, nikad nije bila zainteresovana za narod. Umjesto da pare izdvoje za povećanje plata i penzija, kroz različite namjene izdvojili su milione za medijsku promociju premijera i Vlade FBiH. Naravno da ne postoje marketinške agencije ni novci koji bi mogli uvjeriti narod da ova bezdušna vlast vodi računa o njima. To je vlast koja je na nivo Njemačke podigla cijene i svoja primanja. Sve ostalo su uzeli. Sada hoće da nam uzmu i dušu te da našu djecu zamjene robotima. Računaju valjda da sa robotima neće biti potrebe ni za mlijekom ni za hljebom. Neće ići, ni oni sami više ne vjeruju u svoje laži”, navodi se u saopštenju.