Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Netanyahu na frizuru potrošio 1.600 dolara, na šminkera 1.750 dolara

netanyahu

Posjeta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i njegove supruge Sare gradu New Yorku prošle jeseni poreske obveznike Izraela koštala je 541.886 dolara zbog čega je ovog visokog zvaničnika oštro kritikovala javnost Izraela, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše britanski “The Guardian”, visoke cijene putovanja izraelskog premijera objavio je njegov kabinet nakon višemjesečnog pritiska javnosti. Osim troškova koji uključuju stotine hiljada dolara za frizerske i kozmetičke tretmane premijera Izraela, prate ga kontroverze o luksuznom životu koji uživa o trošku građana.

“The Guardian” piše da za frizerski tretman Netanyahua u posjeti Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) na jesen 2015. godine potrošeno 1.600 dolara što iznosi 300 dolara po danu koliko je trošio na frizera. Navodi se kako je, sa druge strane, njegovom šminkeru isplaćeno 1.750 dolara.

Detaljniji izvještaj vezan za Saru Netanyahu, koja bi se mogla suočiti sa optužbama za visoke rashode, kako piše “The Guardian”, nije objavljen.

Britanski list piše da izraelski premijer “basnoslovne sume” budžetskog novca koristi i na putovanja svojih imućnih prijatelja među kojima je i Arnaud Mimran, francuski biznismen kojem se trenutno sudi za prevaru.

Prije tri godine izraelska policija objavila je kako je izraelska vlada izdvojila 127.000 dolara za specijalni “odjel za odmaranje” u avionu koji je Netanyahua odveo na petosatni let do Londona.

Godinu kasnije policija je objavila je da je otkrila da je Netanyahu dao više od 2.000 dolara na ugovor jednom jerusalemskom dostavljaču sladoleda za opskrbu njegovim omiljenim okusom – pistacijom.