Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izraelski premijer

Netanyahu zahvalio Dodiku za podršku Izraelu

Netanyahu-coronavirus-Flash-90-03122020-resize-2160×1198

Na području Federacije, u Sarajevu je 10. maja na Vijećnici projektovana zastava Palestine, a u Banjaluci na Palati RS, zastava Izraela

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zahvalio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Miloradu Dodiku za podršku Izraelu izraženu postavljenjem izraelske zastave na institucijama Republike Srpske.

Neke institucije na području bh. entiteta RS 13. maja su bile u bojama zastave Izraela, u znak solidarnosti povodom eskalacije nasilja na Bliskom istoku.

Na području Federacije, u Sarajevu je 10. maja na Vijećnici projektovana zastava Palestine, a u Banjaluci na Palati RS, zastava Izraela.

Duboko cijenimo ovaj čin solidarnosti u ovo za nas teško vrijeme kada terorističke organizacije nasumično ispaljuju rakete na naše građane”, navodi se u pismu upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, a koje je na Twitter nalogu objavio Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je Dodik predsjednik.

U pismu zahvalnosti izraelski premijer Netanyahu piše da bi bio zahvalan ukoliko bude nastavljena podrška pravu na samoodbranu dok ne bude uklonjena prijetnja po građane Izraela. “Izrael će ostati snažan i prevazići će trenutni izazov kao što smo to i ranije činili”, napisao je on.