Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u više gradova

Nevrijeme zahvatilo dio BiH, padao krupan led

grad nevrijeme
FOTO: Srna
Ilustracija

Danas je u Bosni i Hercegovini bio posljednji dan visokih temperatura u ovom toplotnom talasu te se u narednim danima očekuje zalađenje i padavine

Nevrijeme praćeno ledom u poslijepodnevnim satima pogodilo je sjeverni dio BiH. Najteže je bilo u Doboju i Gračanici.

Led veličine skoro pa tenis loptice pao je oko 17:30 sati na području Doboj istoka u mjestu Stanić rijeka, ali i u Gračanici gdje je zabilježena i materijalna šteta na vozilima, a tek u narednim satima će se sumirati sva nastala šteta.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Zvornik gdje je padao led veličine oraha što je nanijelo dosta štete poljoprivrednicima, a nakon nekoliko minuta obijelio je zelene površine.

Inače, danas je u Bosni i Hercegovini bio posljednji dan visokih temperatura u ovom toplotnom talasu te se u narednim danima očekuje zalađenje i padavine.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 28 stepeni.