Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doboj

Nezakonitom eksploatacijom šljunka zaradio više od dva miliona KM

okruzno tuzilastvo doboj333

Tereti se da je počinio krivična djela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave

Policija RS-a dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv osobe inicijala M.N. (1943.) iz Doboja, zbog sumnje da je svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu višem od dva miliona KM.

Nezvanično, u pitanju je Milan Ninković i preduzeće “Dijamant”.

Tereti se da je počinio krivična djela zloupotrebe ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od općeg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopćeno je iz MUP-a RS.

Prijavljeni se sumnjiči da je kao osnivač i direktor privrednog društva iz Doboja, u namjeri prikrivanja nezakonite eksploatacije mineralnih sirovina, svojim potpisom i pečatom firme, ovjerilo ugovor o poslovnoj saradnji sa neistinitim sadržajem, te navedeni falsifikovani ugovor predočavalo nadležnim inspekcijskim organima prilikom inspekcijskog nadzora.

Također, na osnovu tog ugovora, od januara 2014. do decembra 2018. godine, kršeći odredbe Zakona o vodama RS, organizovao je, vodio i nadziralo iskop i dislokaciju mineralne sirovine – riječnog šljunka, a zatim u ime i za račun navedenog privrednog društva iz Doboja, izvršio dalju prodaju šljunka drugim privrednim društvima, za što su ispostavljane fakture i izvršena naplata, saopćeno je iz entitetske policije.