Nezavisni blok: Otvorena kancelarija stranke u Prijedoru

Senad Sepic – Postena drzava

Predsjednik i potpredsjednik Nezavisnog bloka BiH, Senad Šepić i Sadik Ahmetović danas su sa svojim koalicionim partnerima iz Proevropskog bloka, partnerima i kandidatima iz prijedorske izborne jedinice otvorili kancelariju ove stranke u Prijedoru, stoji u saopštenju Nezavisnog bloka.

Prije toga, posjetili su Sanski most, razgovarali sa mještanima i predstavili im program i viziju nove, bolje BiH.

Sadik Ahmetović, kandidat za predsjednika/potpredsjednika Proevropskog bloka Republike Srpske, naglasio je da je otvaranje kancelarije samo početak.

– S obzirom na broj članstva i simpatizera Nezavisnog bloka u Bosni i Hercegovini, planiramo da otvorimo kancelarije u svakoj opštini naše države BiH. Nadamo se da ćemo tako ideju, platformu i Nezavisnog bloka i Patriotskog bloka BiH približiti svim Bosancima i Hercegovcima, naglasio je Ahmetović.

On je dodao da je posebno vezan za Prijedor i Prijedorčane jer su preživjeli stražne ratne zločine, kao i Srebreničani, njegovi sugrađani koji su preživjeli genocid.

Prema istraživanjima svih relevantnih nevladinih organizacija, Ahmetović vodi u kampanji za predsjednika RS iz reda bošnjačkog naroda.

Osim Šepića, Ahmetovića, danas je u Prijedoru sa njima bio nosilac izborne liste Patriotskog bloka BiH iz ove izborne jedinice za Skupštinu RS i predsjednik Udruženja logoraša banjalučke regije Mirsad Duratović, te predsjednik Velikog odbora NB Elmedin Đuzel.