Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezavisni odbor obavio razgovore s kandidatima za policijske direktore

BiH

nezavisni_odbor_policija_

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) obavili su intervju s drugom grupom kandidata koji su se prijavili, a ispunjavaju uslove javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za direktora i zamjenika direktora bh. policijskih tijela.

Nakon obavljenog intervjua sa prijavljenim kandidatima, Odbor će utvrditi rang-listu uspješnih kandidata za mjesta propisana javnim konkursom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Javni konkurs raspisan je za pozicije direktora i zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH, te zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prema ocjenama Nezavisnog odbora, za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, kao najbolji kandidat s najvećim brojem bodova, predložen je Mirsad Vilić, aktuelni direktor.

Na drugom mjestu je Jasmin Gogić. Ova dva imena bit će upućena ministru odbrane BiH Draganu Mektiću, kao kandidati za novog direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Zoran Galić jedini je kandidat na rang-listi za direktora Granične policije BiH, čije ime će biti upućeno ministru sigurnosti BiH.

Kandidati za zamjenika direktora Granične policije BiH su: prvorangirani Fahrudin Halać, s najviše bodova, Jasmin Gogić, te Ensad Korman.

Za zamjenika direktora Direkcije prvorangirani je Ivica Bošnjak, drugi na listi je Relja Kovač, treći Dragan Prodanović, a četvrti Ranko Vuković.

Jedini na listi za zamjenika direktora SIPA-e je Đuro Knežević.