Velika potraga

Ni traga ni glasa od Huse Bešića iz Sanskog Mosta

20190120162615_518779

U pomenutoj akciji sudjelovalo je preko 200 učesnika, pripadnika policije, Civilne zaštite, lovaca, ribolovaca, planinara, članova sportskih udruženja te drugih građana

Velika akcija potrage za nestalim Husom Bešićem (67) iz Sanskog Mosta, koja je organizovana u danima vikenda, nije dala rezultate.

U pomenutoj akciji sudjelovalo je preko 200 učesnika, pripadnika policije, Civilne zaštite, lovaca, ribolovaca, planinara, članova sportskih udruženja te drugih građana, i tom prilikom pretraženo je široko područje od nekoliko desetina kvadratnih kilometara.

“Nažalost, svi naši napori ostali su bez uspjeha iako smo praktično prevrnuli svaki kamen tamo gdje je Bešić posljednji put viđen. Nadamo se kako je još živ iako je protekao dug period, a dani i noći su vrlo hladni”, Edin Seferović, jedan od koordinatora ove akcije.

Prema njegovim riječima, detaljno je pretraženo i korito rijeke Sane koje protiče ovim područjem, a u potragu je bio uključen i dron koji je snimio cijelo područje. Nestanak ovog starijeg muškarca policiji je u protekli ponedjeljak prijavila njegova kćerka, koja je rekla kako je on otišao od kuće u nepoznatom pravcu i nije se vratio.

Svi koji mogu pomoći u traženju nestalog Bešića pozvani su da obavijeste policiju ili porodicu na broj telefona: 061/396-945. Inače, kako saznajemo, radi se o starijoj osobi koja je imala povrijeđenu nogu i koja je u posljednje vrijeme patila od demencije, a u trenutku nestanka na sebi je imao plavu jaknu i farmerice.