BiH

Glavni inspektor

Nije dugo bio u penziji: Dragan Lukač ima novo radno mjesto

27/01/2019

Tada je, međutim, preušućeno da će Lukač nastaviti svoj policijski angažman kao glavni inspektor u kabinetu direktora Uprave policije

U Domu policije ove sedmice organiziran je ispraćaj u penziju direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača.

On je Nezavisnom odboru Parlamenta FBiH dostavio svoju pismenu ostavku u kojoj ih obavještava da se povlači sa mjesta direktora zaključno sa 28. januarom, prenosi NAP.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH je, u utorak, 22. janaura saopećno: „Danas je u Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održana sjednica Stručnog kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju. Sjednici su, pored ministra Čampare i direktora Lukača, prisustvovali premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i drugi.“

Načelnik Federalne istražne službe kriminalističke policije Nurudin Hafizović je uime Federalne uprave policije direktoru Lukaču poklonio pištolj, a prigodan poklon direktoru su uručili i policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Tada je, međutim, preušućeno da će Lukač nastaviti svoj policijski angažman kao glavni inspektor u kabinetu direktora Uprave policije. Prema dokumentu, koji je pokazan na uvodi Patriji, Lukač je vraćen u čin glavnog inspektora i raspoređuje se na radno mjesto koje odgovara tom činu?

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.