BiH

“Nije ovo prvi put”: Ovako je Arijana Memić odgovorila Alisi Mutap

06/10/2018

Arijana Memić, sestra tragično stradalog mladića Dženana Memića, kazala je za televiziju N1 da je zadovoljna nakon sastanka koji je njen otac Muriz Memić imao u srijedu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa v.d. glavne tužiteljice Gordanom Tadić.

”Zadovoljni smo, iskreno vjerujemo u državno Tužilaštvo i da će ubice Dženana Memića biti privedeni pred lice pravde”, kazala je Arijana Memić.

Potom je prokomentarisala otvoreno pismo koje je Alisa Mutap, svjedokinja u procesu protiv Ljube i Bekrije Seferovića, sinoć poslala medijima u BiH.

”Moram vas ispraviti, Alisa Mutap se nije prvi put obratila javnosti kada su izdali saopćenje u kojem je pisalo da su oni koji su ubili Dženana, pokušali ubiti i nju. Ona nije pisala to pismo, ona glumi advokata Muamera Budnje. Mi smo ga prozivali zbog obrisanog snimka s njegovog hotela”, dodala je Arijana Memić.

”Poslala bih poruku Tužilaštvu da uhapse Alisu Mutap, ovo nisu posljednji protesti”, poručila je ona.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Ljubu i Bekriju Seferovića, optužene da su skrivili i prikrili prometnu nesreću u kojoj je, kako je tvrdilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, smrtonosne povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić.

Porodica Memić tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo, zbog čega je tražio da istragu preuzme Tužilaštvo BiH i druge policijske agencije.

Podsjetimo, veliki protest Pravda za Dženana održan je sinoć u Sarajevu.

Muriz Memić: Javila su se četiri čovjeka, dvojica će biti zaštićeni svjedoci

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.