Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Nije šala: Bivši šef sarajevskog HDZ 1990 pristupio SDA (FOTO)

06/03/2018

Bivši predsjednik Kantonalnog odbora i član Predsjedništva HDZ-a 1990 Davor Selak danas je postao član SDA!

Pristupnicu za članstvo u SDA potpisao je jer smatra da se svi moraju aktivno uključiti u politiku u vrijeme kada su opći izbori važniji nego referendum 1992. godine.

– Ako smo 1992. godine mogli i nas 17 posto Hrvata izaći na referendum i glasati za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu BiH, državu Srba, Hrvata i Bošnjaka i ostalih građana, ne vidim zašto to ne bismo i sada uradili i insistirali da država i ostane takva. Predstojeći izbori su važniji od referenduma 1992. – kazao je Selak.

– Stranku sam napustio kao najveći protivnik ostanka HDZ-a 1990 u Hrvatskom narodnom saboru, pogotovo dok su na čelu bili Dragan Čović i Božo Ljubić. Onog trenutka kad se to promijeni, voljan sam dati podršku Hrvatskom narodnom saboru zbog onih razloga zbog kojih je i nastao – kazao je Selak nakon potpisivanja pristupnice SDA.

– Vidimo da svi mijenjaju fotelje za državu i razgovaraju s najvećim protivnicima cjelovite BiH, s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Mislim da SDA ima politiku koja je ista od osnivanja te stranke, kazao je Selak.

Predsjednik SDA Ilidža Fikret Prevljak, naglasio je da su vrata SDA svima otvorena.

– SDA se može priključiti ko god hoće, samo pod jednim uvjetom da gradimo jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu – kazao je Prevljak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.