Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nije zgodan, al’ je nezgodan: Puhalo o zabrani nastupa Bajage u Karlovcu (FOTO)

BiH

Srđan Puhalo (Foto: E. B. /Fokus.ba)

Na ovogodišnjim Danima piva u Karlovcu trebao je nastupiti i popularni Momčilo Bajagić Bajaga, no organzatori su naprasno odlučili da umjesto njega goste ipak zabavlja hrvatski rock sastav “Hladno pivo”.

Do zamjene je došlo zbog pritiska dijela hrvatskih braniteljskih udruženja i ratnih veterana koji su izrazili negodovanje mogućnošću da u njih grad dođe popularni pjevač iz Srbije.

Javnost u Hrvatskoj bila je šokirana činjenicom da se na inicijativu braniteljskih udruženja zabranjuje nastup Bajage, a vrlo brzo stigao je šamar organizatorima od Hladnog piva.

“Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3.9., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: ‘Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!!'”, napisali su na službenom Facebook profilu Hladnog piva uz pjesmu upravo Bajage i Instruktora “Ovo je Balkan”.

Organizatori su potom napravili još smiješniji potez. Objavili su raspored nastupa na karlovačkim Danima piva, jednostavno izbrisavši 3. septembra (kada je trebalo da nastupi Bajaga) bilo kakvu svirku iz programa.

Na tu se temu, naravno, razglabalo i u BiH, kako i medijima tako i na društvenim mrežama. A, danas se na tu temu u svom stilu na Twitteru još jednom oglasio i Srđan Puhalo, analitičar i bloger…