Alen Šeranić

Niko od putnika iz autobusa iz Austrije nije pozitivan na koronavirus

89959103_889277601515919_4521412862496735232_n

Testirane su osobe iz Brčko Distrikta koje su bile, kako su navele, u kontaktu s osobom u Austriji, pozitivnom na koronavirus

Niko od putnika iz autobusa iz Austrije koji je jučer zaustavljen na Graničnom prijelazu Gradiška, nije zaražen koronavirusom – potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić.

Testirane su osobe iz Brčko Distrikta koje su bile, kako su navele, u kontaktu s osobom u Austriji, pozitivnom na koronavirus.

-Nalazi su negativni i to je dobra vijest, jer su bili u autobusu sa drugim osobama po povratku iz Austrije. Te osobe, zajedno sa svima koji su bili u tom autobusu, ostaju u kućnoj izolaciji i nadležne službe će ih držati pod zdravstvenim nadzorom – rekao je Šeranić.

Pozvao je građane da ne prave vješačku nestašicu lijekova, jer je tržište medikamenata, kako je naveo, stabilno.

-Nastavit ćemo da radimo na tome da obezijedimo dovoljne količine lijekova neophodnih za građane, ali je važno da ih ne gomilaju u kući, dok su drugima potrebni – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

U tom bh.entitetu koronavirus potvrđen je danas kod novih 14 osoba, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 59, a u Bosni i Hercegovini na 83.