Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni premijer

Nikšić: Ambasador Murphy u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela

Foto: Facebook

Zaključio je da je ambasador Murphy dosad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela i “kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama”

Da je ambasador Michael Murphy iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine imali smo priliku da se uvjerimo u brojnim prilikama. Diplomata osebujnog stila koji se ne ustručava stvari nazivati pravim imenom, dobio je i zvaničnu potvrdu da radi odličan posao u interesu BiH i njenih građana provodeći zvaničnu politiku State Departmenta za našu zemlju, ocijenio je federalni premijer Nermin Nikšić nakon vijesti da je ambasador Murphy za svoj rad dobio priznanje koje mu je dodijelio predsjednik Joseph Biden.

– Ambasador Murphy najbolje će znati koliko mu je ovo priznanje i mjesto u grupi odabranih diplomata važno, a ono što mi znamo jeste da je ovo potvrda dobrog puta i konstruktivne politike za Bosnu i Hercegovinu. Ambsador Murphy od kad je došao insistira na tome da se stvari vrlo važne za našu zemlju i njene građane konačno riješe. Posebno cijenimo njegov doprinos na podsticanju aktivnosti u domenu borbe protiv kriminala i korupcije što je u zemlji kakva je BiH vrlo težak i nezahvalan posao – napisao je Nikšić na Facebooku.

Zaključio je da je ambasador Murphy dosad u svakom smislu pokazao da je diplomata od konkretnih djela i “kao partneri izuzetno cijenimo svaki vid podrške koju on i Sjedinjene Američke Države pružaju našoj zemlji i nama”.