BiH

predsjednik sdp-a bih

Nikšić čestitao Milanoviću: Vjerujem da će Zoran popraviti naše poljuljane odnose

05/01/2020

Vjerujem da će Zoran popraviti naše poljuljane odnose, koji su narušeni nesmotrenim izjavama i potezima prijašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Nermin Nikšić uputio je, u svoje i u ime SDPBiH najiskrenije čestitke novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, inače kandidatu SDP-a Hrvatske.

– Očekujem da će Zoranov izbor obilježiti pozitivnu prekretnicu, u kojoj će institucija predsjednika Hrvatske predstavljati primjer međusobnog uvažavanja, poštivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine i njenih građana, kao i prijateljskih odnosa između naših država. Vjerujem da će Zoran popraviti naše poljuljane odnose, koji su narušeni nesmotrenim izjavama i potezima prijašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na ovim izborima posmatrači, delegirani od strane SDP BiH, imali su značajnu ulogu u nadziranju izbornog procesa i sprječavanju izborne krađe na glasačkim mjestima u BiH. Time su bar malo doprinijeli pobjedi Zorana Milanovića, te im se ovim putem iskreno zahvaljujem – naveo je Nikšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.