Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Čini mi se da je SDA sve južno od Ivana prepustila HDZ-u

nermin niksic

Rukovodstvo SDP-a BiH na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem posjetilo je danas općinsku organizaciji SDP-a BiH Jablanica, u okviru projekta ” Naš odgovor” kojim je predviđen obilazak svih organizacija te stranke.

Nikšić je kazao kako tim projektom, putem direktne komunikacije sa građanima, članstvom SDP-a i svim simpatizerima, žele ponuditi svoje odgovore i stavove na aktuelnu političku situaciju.

– U ovim direktnim komunikacijama sa našim građanima, članstvom i svim simpatizerima, želimo ponuditi svoje odgovore i stavove na aktuelnu političku situaciju, koja se prirodno razlikuje od viđenja onih koji nam već neko vrijeme pričaju o blagostanju i sreći koja vlada u Bosni i Hercegovini, i o njihovim spektakularnim uspjesima na polju i planu ekonomije – kazao je Nikšić na konferenciji za novinare, ustvrdivši kako se prilično razlikuje stvarno stanje u odnosu na ono što sad građani imaju priliku vidjeti i čuti.

– Zbog toga je bitno da dođemo do što većeg broja ljudi kako bi prezentirali svoje stavove jer očito je da ima jako puno stvari koje treba da zabrinu građane Bosne i Hercegovine. Posebno imamo razloga ovdje u HNK-a da budemo zabrinuti zbog odnosa aktuelne vlasti, jer čini mi se da je SDA otvoreno sve južno od Ivana prepustila HDZ-u, pokušavajući na taj način da zaokruže sve ono što nisu uspjeli u periodu od 92-95. godine, koji na nesreću dobro pamtimo kako je izgledao – istakao je Nikšić.

U okviru posjeta, čelnici SDP-a, zajedno s predstavnicima općinske organizacije, položili su cvijeće na Centralnom spomen obilježju i platou Muzeja “Bitke za ranjenike na Neretvi”, te organizirali druženje sa Forumom mladih SDP BiH Jablanica.