Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sjedištu Vlade FBiH

Nikšić i Murphy: Prekretnica za FBiH, prioritet borba protiv korupcije

michael murphy nermin niksic
Foto: Vlada FBiH

Američki ambasador je rekao kako smatra da je ovo prekretnica za Federaciju BiH, te da su SAD trajno posvećene napretku BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Michaelom Murphyjem.

Premijer je informirao ambasadora Murphyja o programskim prioritetima Vlade Federacije BiH, čiji će fokus biti ekonomske reforme i euroatlanski put naše zemlje. Posebno je apostrofirao borbu protiv korupcije, te stvaranje pretpostavki za značajan iskorak u tom pravcu.

Ambasador Murphy čestitao je premijeru Nikšiću i novoimenovanoj Vladi FBiH, saglasivši se da uz brojne reforme koje stoje pred novom Federalnom vladom, borba protiv korupcije zauzima apsolutni prioritet.

Izrazio je uvjerenje da će Vlada predvođena premijerom Nikšićem pokazati posvećenost ovim reformama i da su SAD spremne pružiti podršku Vladi na tom putu.

Dodao je kako smatra da je ovo prekretnica za Federaciju BiH, te da su Sjedinjene Američke Države, trajno posvećene napretku BiH, kao i da stoje na raspolaganju novoj Federalnoj vladi i premijeru Nikšiću, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.