Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sdp-a

Nikšić: Ideje socijaldemokratije univerzalne i svuda upotrebljive

niksic

U saopćenju Službe za odnose s javnošću SDP-a Nikšić je iznio mišljenje da je rezultatima izbora nedvojbeno pokazano da politika, koja zagovara jednaka prava za sve, uvijek ima šansu među građanima

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić čestitao je Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske i Socijaldemokratskoj stranci Slovenije, zbog ostvarenih rezultata na izborima za Evropski parlament.

Kako je napomenuo, u vrijeme jačanja desničarskih stranaka širom Evrope, ali i jačanja radikalnih desničarskih pokreta, ovaj rezultat ulijeva nadu da ideali socijaldemokratije nikada neće biti poraženi.

– U trenucima kada socijaldemokrate napadaju sa svih strana, vaš rezultat je brana takvim napadima i dokaz da su ideje socijaldemokratije univerzalne i svuda upotrebljive – kazao je Nikšić.

U saopćenju Službe za odnose s javnošću SDP-a Nikšić je iznio mišljenje da je rezultatima izbora nedvojbeno pokazano da politika, koja zagovara jednaka prava za sve, uvijek ima šansu među građanima.

Izrazio je nadu da će predstavnici ovih partija radom opravdati povjerenje građana, ali i da će građanima Bosne i Hercegovine, kroz rad u Parlamentu, pomoći da što prije postanu dio evropske porodice.