Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Moramo ponosno i dostojanstveno graditi našu BiH

niksic_brcko

U Brčkom je sinoć održana svečana dodjela novih članskih kartica članovima Socijaldemokratske partije BiH, dok je u isto vrijeme promoviran i sistem Jedan član-Jedan glas, koji će svoju premijeru doživjeti na predstojećim unutarpartijskim izborima zakazanim za 31. maj.

Okupljenim članovima u Brčkom su se obratili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Brčko Esad Atić i predsjednik Regionalnog odbora SDP BiH Brčko Izet Banda.
“Trebamo jasno reći da jake BiH nema bez jakog SDP-a. To nam je i bila vodilja prilikom reevidentiranja našeg članstva, jer smo željeli da što više ojačamo našu lokalnu organizaciju. Broj reevidentiranih članova je 1.229, što je cifra sa kojom smo zadovoljni, ali i cifra koja će se promijeniti, jer uskoro nastavljamo sa započetim procesom reevidencije“, rekao je Atić.

Izet Banda je naglasio kako je na području ove regionalne organizacije odziv članova za reevidenciju jako zadovoljavajući i da će ovaj proces, nakon održavanja dva kruga unutarpartijskih izbora, biti nastavljen.
“Postigli smo dobre rezultate u reevidenciji i time smo stekli dobru početnu poziciju za pripremu za nastup na lokalnim izborima sljedeće godine. Nastavit ćemo i dalje u ovom ritmu, jer je ovaj dio države jako bitan za SDP i vrijednosti koje mi predstavljamo, a to je potpuna ravnopravnost svih građana i naroda na cijelom prostoru BiH“, dodao je Banda.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je na kraju skupa rekao kako je Brčko brojem reevidentiranih članova opravdalo svoj status, a to je mjesto u prvih pet organizacija SDP BiH u državi.

“Distrikt Brčko i ova regija je oduvijek bila važna za SDP, jer predstavlja našu državu u malom i sve kvalitete koje ona posjeduje. Međutim, iako se danas obilježava 23. godine od kada se zastava Republike BiH zavijorila pred zgradom Ujedinjenih naroda u Njujorku, još postoje oni koji pokušavaju negirati kontinuitet postojanja naše države. I danas imamo onih, koji zastavu Republike BiH doživljavaju kao provokaciju ili uvredu. Zato je odgovornost iskrenih patriota još veća i zato moramo ponosno i dostojanstveno graditi našu BiH, u kojoj će biti mjesta za sve, pa i za one koji danas misle da imaju negdje drugo bolje i veće prijatelje”, zaključio je Nikšić.