Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sdp-a

Nikšić najavio obaranje Vlade KS: U novu vlast nećemo kao grlom u jagode

Sarajevo: Predstavljeni kandidati stranaka Četvorke za načelnike devet općina Kantona Sarajevo
17.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na danasnjoj konferenciji za medije Cetvorka (SDP, Nasa stranka, Nezavisna bosanskohercegovacka lista i Narod i pravda) su predstavile svoje kandidate za nacelnike devet opcina u Kantonu Sarajevo. Predrag Kojovic, Nermin Niksic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će govora biti i o ovom potezu

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, rekao je danas na pres-konferenciji da mu je drago što postoje ”zastupnici koji osjećaju odgovornost za stanje u ovoj zemlji” komentarišući ostavku Aljoše Čampare na funkcije u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije.

Nikšić je najavio smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

”Ja ne volim komentarisati stanje u drugim političkim partijama. Smeta mi kad drugi više komentarišu stanje u SDP-u nego ljudi koji su u SDP-u tako da ću se suzdržati od komentara o stanju unutar SDA. Mi smo kao ozbiljna politička partija, kao i četvorka kao ozbiljan politički projekat, rekli da imamo 18 zastupnika u Kantonu Sarajevo za obaranje aktuelne Vlade, ali nam ne pada napamet da uđemo grlom u jagode u tu Vladu već želimo da napravimo program. Naše ekipe rade program za buduću kantonalnu Vladu”, rekao je Nikšić danas u Sarajevu.

Podsjećamo, Čampara je jučer podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA. Kolegij ove stranke održat će danas sjednicu na kojoj će govora biti i o ovom potezu.

Nikšić: Puno je veći problem zloupotreba OSA-e

Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije Nermin Nikšić potvrdio je da je u srijedu sjednica Komisije.

“Mi imamo ozbiljne pritužbe na ono što se radi unutar agencije i sigurno će se o tome razgovarati i na Komisiji. Drugi par cipela je imenovanje direktora. Dobili smo od predsjedavajućeg Vijeća ministara prijedlog, Zajednička komisija daje svoje mišljenje koje nije obavezujuće za Vijeće ministara“, kazao je Nikšić.

Dodao je da ne želi prejudicirati šta će reći Zajednička komisija.

„Vidim da je između pojedinih političkih subjekata postignuta tu saglasnost jer je važno ko će dobiti neke druge pozicije i da se oni rastaljuju. Što se mene tiče ja mislim da je moja pozicija tu potpuno jasna. Kao predsjednik Komisije ja ću zastupati stavove koje sam zastupao u javnosti. Ja ne želim biit onaj ko će jednu nezakonitost ispravljati drugom. Čovjek je ponudio diplomu, je li validna ili nije to nije na komisiji da ispituje za to postoje neke druge institucije. Puno veći problem je zloupotreba OSA-e u političke svrhe, obračun sa političkim neistomišljenicima bilo iz SDA, unutar SDA bilo izvan pa i ova zadnja afera. Šta mislite ko je mogao da dobije onaj snimak videonadzora i sad se pravimo ne znamo. Hiljadu puta sam bio izložen lažima i neprincipijelnim optužbama podobnih novinara koji dobijaju od OSA-e te podatke pa jednom radim za SNSD, drugi put za HDZ, treći za Ruse i ne znam više za koga”, kazao je Nikšić.