Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sdp-a

Nikšić: Nastavljamo razgovore, u životu ne možemo birati s kim ćemo raditi

nikšić
Foto: Almir Razić/FENA

Očekuje se da se na Drugom političkom forumu između EU i BiH razgovara o mogućnosti da BiH povuče značajan iznos u okviru šest milijardi eura iz plana rasta Evropske komisije namijenjenih zemljama zapadnog Balkana

Bez obzira na sve poteškoće, nastavljamo s razgovorima, bili oni u BiH ili u Briselu, kako bismo državu približili EU i stvorili bolje uvjete života za naše građane – poručio je premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uoči Drugog političkog forumu na visokom nivou između EU i BiH danas u Briselu.

Kako je naveo Nikšić, u životu ne možemo uvijek birati s kim ćemo raditi, ali možemo izabrati kako ćemo raditi.

-Mi u SDP-u smo izabrali da radimo najbolje što možemo. Koalicione partnere su izabrali građani, a naše je da u pregovorima s njima ostvarimo što više za građane i reformski put BiH. Problem je što nemamo svi iste interese i što bolji život građana nije svima prioritet – naveo je Nikšić u objavi na društvenim mrežama.

Oni kojima to nije cilj, kako je poručio, mogu nas usporiti, ali nas teško mogu potpuno zaustaviti.

Očekuje se da se na Drugom političkom forumu između EU i BiH razgovara o mogućnosti da BiH povuče značajan iznos u okviru šest milijardi eura iz plana rasta Evropske komisije namijenjenih zemljama zapadnog Balkana.

Izaslanstvo zvaničnika iz BiH, uključujući čelnike pet vladajućih stranaka u zemlji čije stranke čine većinu, s entitetskim, ali i kantonalnim premijerima, predvodi predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, dok će ih s druge strane dočekati komesar za proširenje i susjedstvo Olivér Várhelyi.