Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Glavni odbor SDP-a

Nikšić: Nema pobjednika niti poraženih, važna je odluka koju ćemo donijeti

glavni-odbor-sdp

Jasno je kazao šta očekuje od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a

U Sarajevu je počela sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP). Nermin Nikšić, lider SDP-a kazao je da “vrlo jasno želim reći da, što se tiče SDP-a BiH, želimo da nastavimo ono što smo u proteklom periodu kao velika ozbiljna politička partija pokazali, a to je da ozbiljno i argumentirano raspravljamo o problemima u BiH i onome što jeste najvažnije, o problemima za građane BiH i da nakon toga donesemo odluke”.

“Navikli smo i da smo velika politička partija u kojoj ljudi slobodno izražavaju svoje stavove i mišljenja i koji se pravim argumentima bore za svoje stavove, a na kraju, kad organi donesu odluke, one su obavezujuće za sve – istakao je Nikšić.

Jasno je kazao šta očekuje od današnje sjednice Glavnog odbora SDP-a.

“Želim vrlo jasno poručiti ovdje, kao što ću to poručiti i na sjednici Glavnog odbora, danas nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a niti će biti pobjednika niti poraženih. Danas nije pitanje jesu li to neki mladi ili stari kadrovi, danas nije ni pitanje je li tuzlanska ili sarajevska organizacija, nego je pitanje kakve će odluke donijeti SDP BiH i Glavni odbor SDP-a. Siguran sam da će i ova sjednica, kao i dosadašnje, proteći u konstruktivnim raspravama te da će biti doneseni zaključci koji će obavezati sve članove SDP-a – kazao je Nikšić.

Predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović se osvrnuo na tok sjednice Glavnog odbora kazavši da će tema prvenstveno biti aktuelna politička situacija te da će govora biti i o izbornim rezultatima ove partije.

Kazao je i da će Glavni odbor usvojiti zaključke koji se odnose na čvrstu opredijeljenost SDP-a ka euroatlantskim integracijama, jedinstvu Bh. bloka i jedinstvu SDP-a u cijelosti.

– Tim odlukama sasvim jasno će biti potvrđena rastuća snaga SDP-a s prethodnih izbora, kao i dovoljan politički kapacitet da se na narednim lokalnim izborim učini novi iskorak – kazao je Magazinović.