BiH

Nikšić: Nikakav referendum ne može ugroziti postojanje Suda i Tužilaštva BiH

14/07/2015

“Poigravanje vlasti RS-a sa suverenošću i neupitnosti BiH mora već jednom prestati. Nikakav referendum ne može ugroziti postojanje Suda i Tužilaštva BiH. Naprotiv, ova politička avantura u koju Milorad Dodik uvodi entitet RS upravo može imati najveće posljedice prvo po njega, a onda i građane RS koji će nastaviti tonuti u siromaštvo i izolaciju”, komentar je predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića o najavama iz RS o održavanju referenduma.

Nikšić je za novinsku agenciju Patria rekao da je krajnje vrijeme da predstavnici OHR-a počnu raditi svoj posao i nakon skoro deceniju popuštanja pred rušiteljima BiH jasno reagiraju i urade svoj posao.

“U suprotnom BiH ulazi u veoma opasnu političku krizu koja će dodatno pogoršati ionako složenu situaciju u kojoj se zemlja nalazi. Neshvatljivo je i odsustvo reakcije institucija BiH, prije svega Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH koji su dužni štititi integritet i ključne državne institucije od bilo kakvog napada. Ako za tim nema konzenzusa u državnim institucijama, građani BiH moraju da znaju”, zaključuje Nikšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.