Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer fbih

Nikšić o “Ginexu”: “Čuo sam da ima zamora materijala, da je ljudima dosta”

nermin nikšić ginex
FOTO: Fena

Govoreći o izboru novog rukovodstva te kompanije, Nikšić je kazao da to zavisi od njih

– Vlada Federacije BiH ima dobru saradnju sa namjenskom industrijom Bosanskopodrinjskog kantona Goražde (BPK) – izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić koji je danas tokom boravka u Goraždu posjetio i kompaniju „Ginex“.

Osvrnuo se na planove u vezi te kompanije u kojoj je Vlada Federacije FBiH neposredno zakazala Skupštinu dioničara 13. ovog mjeseca.

– Ginex je jedna od najsvjetlijih tačaka i najbolji primjer kako su ljudi iz Goražda očuvali ono što jeste bilo obilježje Goražda. Ja dolazim iz sredine gdje je namjenska industrija ključna i koja drži kompletan grad Konjic i zato znam koliko to Goraždu znači.

Vlada FBiH će sigurno u potpunosti stati uz namjensku industriju, stati uz interes građana. Ja znam cijelu historiju šta se i kako dešavalo, pokušajima smjene, promjena, sigurno se neće dešavati ništa što neće biti u interesu građana Goražda, što neće biti interes radnika “Ginexa” – naglasio je Nikšić.

Svjestan je da je aktuelnoj upravi “Ginexa” mandat istekao prije nekoliko mjeseci, te da se Nadzorni odbor “Ginexa” nije sastao od februara ove godine.

– Oni su vršioci dužnosti i danas ćemo razgovarati s njima, do mene su došle neke informacije da i tamo ima zamora materijala, da je ljudima dosta, da ne žele dalje, ali u svakom slučaju ništa se neće desiti da to ne bude dogovor radnika “Ginexa”, Gradske uprave, kantonalne Vlade, uprave “Ginexa” i FBiH – naglasio je premijer FBiH.

Govoreći o izboru novog rukovodstva te kompanije, Nikšić je kazao da to zavisi od njih.

– Kako se oni postave i ukoliko postoji među njima dogovor kako ćemo to riješiti, to ćemo riješiti za 24 sata – istakao je federalni premijer.