"budućnost je pred njima"

Nikšić o novoj političkoj partiji Lagumdžije: “Prva parazitska”

niksic (1)

Sastanak se odvija iza zatvorenih vrata, a učesnici prije početka nisu davali izjave novinarima koji su se u velikom broju okupili na mjestu događaja

U Sarajevu je danas počeo sastanak Inicijativnog odbora “Socijaldemokratskog pokreta”, događaj kojeg javnost doživljava kao osnivanje novog političkog subjekta na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Osim Zlatka Lagumdžije, od osoba poznatih odranije iz bh. političkog života, prisustvuju: Željko Komšić, Ivo Komšić, Milan Dunović, Lamija Tanović, Esad Zgodić, Alma Kratina, Hanka Vajzović…

Sastanak se odvija iza zatvorenih vrata, a učesnici prije početka nisu davali izjave novinarima koji su se u velikom broju okupili na mjestu događaja.

Navodno će izjave za javnost i saopćenje uslijediti po završetku skupa.

Nakon najave osnivanja po svemu sudeći još jedne u nizu političkih stranaka u BiH, svoje mišljenje o tome dao je Damir Nikšić, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo, i donedavno član SDP-a BiH.

“PRVA PARAZITSKA

Danas iskusni lideri ljevice, doživotni i prekaljeni profesionalni funkcioneri osnivaju pokret koji je nešto sasvim novo na političkoj sceni BiH i šire: novo ime, nove face, nova priča, nove nade, nove snage.
Budućnost je pred njima”, napisao je Nikšić na svoj Facebook stranici.