Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer FBiH

Nikšić osudio postupke Izraela: To ne znači da podržavam Hamasove zločine

nikšić
Foto: Almir Razić/FENA

“Apsolutno i potpuno opredjeljen za antiratnu politiku, za razgovor umjesto sukoba, za pokušaj pronalaska rješenja tražeći kompromis ne mogu se pomiriti i nijemo posmatrati stradanja nedužnih”, napisao je premijer FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić oglasio se na svom Facebook profilu povodom eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba, ističući da se ne može pomiriti i nijemo posmatrati stradanja nedužnih, a pogotovo djece.

-Opet danima svjedočimo stravičnim zločinima, ubijanju djece, civila. Sve to se čini navodno uime nekih svetih ciljeva, licemjernim pozivanjem na vjeru i na svevišnjeg Boga.

Apsolutno i potpuno opredjeljen za antiratnu politiku, za razgovor umjesto sukoba, za pokušaj pronalaska rješenja tražeći kompromis ne mogu se pomiriti i nijemo posmatrati stradanja nedužnih. Posebno želim dići glas protiv stradanje djece. Oni još nisu postali ni svjesni nepravde svijeta u kojem su tek započeli svoj život, a neko je odlučio da im uskrati pravo da budu bolji ljudi od onih koji ih ubijaju, bez obzira kako se zločinci zovu i u ime kojih ciljeva rade zločine – napisao je Nikšić.

Osuđuje trenutne postupke Izraela, ali to, kaže, ne znači da podržava zločine koje je nad također nedužnim civilima počinio Hamas.

-Nijedan ljudski život nije vrijedniji od drugog. Zato pravda ili osveta za počinjeni zločin ne može biti novi još teži zločin. Smatrati bilo čiji ljudski život iznad i važnijim od drugog ne može i ne smije biti rješenje – poručio je premijer FBiH.