Nikšić: Parlamenti ne rade, Vlade se raspadaju, bezočno se krše zakoni

BiH

nermin-niksic-ak-26

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a istakao je da je vladajuća koalicija uvela zemlju u neviđenu krizu.

– Parlamenti ne rade, Vlade se raspadaju. Bezočno se krše zakoni. U pitanje se dovodi Britansko – njemačka inicijativa. Sve to je ravno zločinu protiv svih građana BiH. Očito je da trenutna koalicija ne postoji i da treba tražiti nova rješenja, a najbolje rješenje je da građani kažu šta o svemu ovome misle, a to je moguće samo na vanrednim izborima. Uredba Vlade FBiH je, naravno, nezakonita i zanimljivo bi bilo čuti objašnjenje od SDA, čiji je ministar i predložio spornu Uredbu, zašto SDA danas ta Uredba ne valja – kazao je Nikšić.

[quote_box_left]Očito je da nova vladajuća koalicija, predvođena HDZ-om, a uz prešutnu saglasnost SDA uvodi ekonomski treći entitet u BiH, tako što HDZ daju ekskluzivno pravo imenovanja direktora u javnim preduzećima u dijelovima FBiH sa većinski hrvatskim stanovništvom[/quote_box_left]

Očito je da nova vladajuća koalicija, predvođena HDZ-om, a uz prešutnu saglasnost SDA uvodi ekonomski treći entitet u BiH, tako što HDZ daju ekskluzivno pravo imenovanja direktora u javnim preduzećima u dijelovima FBiH sa većinski hrvatskim stanovništvom.

– Interesantno će biti vidjeti reakciju javnosti na odluku Dragana Čovića, podržanu od njegovih kolega u Predsjedništvu, prema kojoj je za imenovanje novih ambasadora naše zemlje bila presudna stranačka podobnost. Tako ćemo u budućnosti imati situaciju da BiH u svijetu predstavljaju oni koji nemaju nikakvog diplomatskog iskustva, ali su se kvalifikovali jer se protiv njih vode aktivni sudski procesi ili su vlasnici portala koji šire mržnju među građanima u BiH.

Doduše, zato je vjerovatno svima njima zajedničko da od svoje države koju bi trebali zastupati više vole neku drugu, pri čemu se vlasnik portala kvalifikovao dodatno za konzula jer je jednom bio u Čikagu i tamo mu se svidjelo – dodao je Nikšić na društvenim mrežama.