Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDP-a

Nikšić: Razgovarao sam se s Dodikom, opredijelili smo se za politiku kompromisa i dogovora

nermin niksic
Foto: Fena

“Da je politika svađe, podjela i sukoba dobra mi bi bili prvaci svijeta i odavno bi bili u EU”, rekao je premijer FBiH i predsjednik SDP-a

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Brčkom da je tokom puta u Distrikt razgovarao telefonski sa predsjednikom Republike Srpske, liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o “ulasku Zakona o državnoj službi u institucijama BiH u parlamentarnu proceduru”.

On je rekao da bi taj korak bio još jedna „kvakica“ o ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji.

-Opredijelili smo se za politiku kompromisa i dogovora. Da je politika svađe, podjela i sukoba dobra mi bi bili prvaci svijeta i odavno bi bili u EU. To očito ne vodi nigdje i mi smo se opredijelili za ovaj vid ponašanja i iskreno se nadam da će to na kraju rezultirati otvaranju pregovora BiH pristupanju Evropskoj uniji, rekao je Nikšić danas novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem.

On je ocijenio da bi nakon usvajanja navedenog zakona bilo mnogo lakše usaglasiti određene zakone sa standardima Evropske unije.

Nikšić je rekao da iz ove zemlje odlaze mnoge porodice koje ne žele da žive u zemlji političke nestabilnosti, te dodao da je na vlastima BiH da učine sve kako bi se stvorile pretpostavke da se građani počnu vraćati i imati bolji status.