Lider SDP-a

Nikšić: Samo Stari most i Velež duže traju od ljubavi između SDA i HDZ-a

nermin niksic

SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, poručio je Nikšić

Lider SDP-a Nermin Nikšić komentarisao je situaciju oko izbora gradonačelnika u Mostaru, kazavši da je stanje u Mostaru kristalno jasno:

“SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar.”

“Podrškom kandidatkinji koja je svojom tužbom i kasnijom presudom Evropskog suda za ljudska prava omogućila održavanje izbora, SDA je mogla pokazati da nije vječiti HDZ-ov igrač iz sjene. Nažalost kao i nebrojeno puta do sada kada je u pitanju izbor HDZ ili država, SDA izabere HDZ“, napisao je Nikšić na svome Facebook profilu, dodavši “SDP i naši partneri se nemamo šta kome dokazivati”.

“Mi sa HDZ-om niti smo tikve sadili niti ćemo. Sjećamo se i znamo kako smo prošli kada smo to pokušali sa SDA. SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, a nije im prvi put da za svoje postupke opravdanje traže i okrivljuju druge. Ovaj put neće im proći“, naveo je.

Rekao je i da nakon što su učestvovali u “dokazanoj krađi glasova nauštrb BH bloka, imali su još više razloga da pokažu da to nije dio dogovora SDA-HDZ.”

“Glasanjem za kandidatkinju BH bloka su mogli pokazati da su se promijenili. Umjesto toga, mostarsko druženje Izetbegović-Čović uz koje se odigravala dobro uigrana predstava u mostarskoj vijećnici su dokazali kako u Mostaru samo Stari most i Velež traju duže od ljubavi između SDA-HDZ. Idila se očito nastavlja, HDZ-u gradonačelnik, SDA-u predsjedavajući Gradskog vijeća, a građanima Mostara kao i do sada svađe, podjele, lažna obećanja”, rekao je Nišić i poručio:

“U toj farsi BH blok neće učestvovati, a naši vijećnici će kroz sjednice Gradskog vijeća biti glas građana kojima je Mostar u srcu i koji će se itekako čuti”.