Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDP-a

Nikšić: Sasvim slučajno bh. blok vode Predrag, Željko i Nermin

neka(17)

Nikšić je kazao da će bh. blok razgovarati i sa SDA i sa HDZ-om

Lider Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić kazao je da izborni rezultat ne daje mogućnost da se na višim nivoima vlasti isključe nacionalne stranke kao što je to slučaj u nekoliko kantona.

– Zbog toga ćemo kao blok nastupiti i to 32 zastupnika u Federalnom parlamentu i 10 zastupnika u PD PS BiH, napraviti platformu i program koje mi postavljamo za razgovore, svakako uvažavajući šta drugi imaju reći. Ne znači da ćemo se dogovoriti i da ćemo prihvatiti nešto što će odudarati od stavova ovog bloka – kazao je Nikšić.

Predsjednik SDP BiH je istakao da je sasvim slučajno da tri stranke BH bloka vode Predrag, Željko i Nermin.

– I to je pokazalo šta mi želimo. Pokazati da je moguća drugačija BiH u kojoj će svi građani i pripadnici svih naroda osjećati jednakopravni na svakom pedlju ove zemlje i borit ćemo se za to.

Nikšić je kazao da će bh. blok razgovarati i sa SDA i sa HDZ-om.

– Ne moramo uopšte biti dio vlasti. Da bismo pričali o konstituisanju vlada na višim nivoima prije svega želimo da se donesu neki zakoni Izborni zakon koji će riješiti presudu Sejdić i Finci, koji će riješiti izborni proces kroz elektronskom glasanje, sankcionisanje CIK-a, rješavanje nekih ključnih pitanja u ovoj zemlji.

Na pitanje može li se naći rješenje oko izmjena Izbornog zakona, Nikšić je kazao da se može naći rješenje samo ako postoji volja.