Predsjednik SDP-a

Nikšić: SDP će imati svog kandidata za Predsjedništvo ako ne bude zajedničkog

nermin niksic sdp FENA (1)

Nastojat ćemo okupiti što više stranaka oko zajedničkog programa kojim bi građanima BiH ponudili konkretna rješenja za životne probleme

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas da će SDP sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, ukoliko s drugim strankama ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu.

Na pres-konferenciji u Sarajevu Nikšić je istakao da on lično nije prvi izbor za tog kandidata, već SDP-ov kandidat za kojeg tvrdi da je pobijedio na prethodnim izborima ali je pokraden.

– Dat ćemo sve od sebe da u fokus javnosti vratimo stvarne životne probleme građana kao što su odlazak mladih stručnih ljudi iz BiH, stanje u zdravstvu – koje bi trebalo biti dostupno svima u BiH, te podrška privrednicima – rekao je Nikšić.

Dodao je da neće bježati ni od tema koje nacionalisti na vlasti najviše vole, poput negiranja genocida i blokiranja institucija, dok se istovremeno lako dogovaraju oko raspodjele funkcija.

– Nastojat ćemo okupiti što više stranaka oko zajedničkog programa kojim bi građanima BiH ponudili konkretna rješenja za životne probleme. SDP-e nikad neće pristati na asimetrična rješenja za izbor članova Predsjedništva BiH jer bi predstavljao prvi korak za disoluciju zemlje – naveo je Nikšić.

Potcrtao je da je ključno za BiH da imamo fer i poštene izbore na kojima će biti skenirani glasački listići.