Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Nikšić: SDP neće ući u koaliciju sa SDA i HDZ BiH, vanredni izbori rješenje za krizu u FBiH

10/06/2015

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je na pres-konferenciji izjavio da SDP neće ući u koaliciju sa SDA i HDZ-om BiH, članovima vladajuće koalicije, koju je napustila Demokratska fronta.

– SDP je opozicija i tako ćemo se ponašati.Nećemo biti zamjena DF-u. Čudno mi je što se DF uopšte našao u ovoj koaliciji. Interno kod nas je bilo pitanje koliko DF može opstati u ovoj koaliciji jer se vidi da ova osovina HDZ-SDA funkcioniše besprijekorno – kaže Nikšić.

Istovremeno se “ne može načuditi podaničkom odnosu SDA prema HDZ-u pri čemu jedan dio Federacije kao da su prekrižili”.

[pull_quote_left]SDP je opozicija i tako ćemo se ponašati.Nećemo biti zamjena DF-u. Čudno mi je što se DF uopšte našao u ovoj koaliciji. Interno kod nas je bilo pitanje koliko DF može opstati u ovoj koaliciji jer se vidi da ova osovina HDZ-SDA funkcioniše besprijekorno[/pull_quote_left]

– Ne žalim se jer dolazim iz tog dijela Federacije, ali me čudi da bilo ko može imovinu Federacije tretirati kao imovinu neke političke stranke, bez obzira na to ko je, pa taman da je i SDP – rekao je Nikšić.

Kao rješenje za nastalu krizu u Vladi Federacije BiH predlaže vanredne izbore.

Ovom prilikom član SDP-a i delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta Aner Žuljević naglasio je da je situacija u Domu naroda takva da podržava da u Federaciji pod hitno trebaju vanredni izbori.

– Na posljednjoj sjednici ovog doma federalni premijer nije želio da kaže delegatima postoji li u Federaciji parlamentarna većina ili ne. Glasanje je pokazalo da parlamentarna većina ne postoji – istakao je Žuljević.

Činjenica je, dodaje, da se ovakvim radom postavlja pitanje da li će biti usvojeni zakoni od prethodne Vlade navodeći da u Domu naroda čeka više od 60 zakona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.