Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SDP-a

Nikšić: U BiH mora biti i ima mjesta za sve nas

niksic3333

Uvjeren je da će 25. novembar ostati trajno upisan u historiji BiH,

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić čestitao je građanima BiH Dan državnosti BiH u nadi da će period koji je pred nama biti obilježen napretkom i razvojem BiH, te potpunom jednakopravnošću građana i naroda na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

– Danas je 75 godina kako su delegati svih naroda i narodnosti BiH na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu obnovili državnost naše domovine. Poruke ZAVNOBiH-a su temeljna ideja vodilja našeg političkog djelovanja. Upravo na tim osnovama BiH je vratila svoje historijske granice, u okviru kojih je 1992. godine priznata kao nezavisna i suverena država – istakao je u čestitki Nikšić.

Uvjeren je da će 25. novembar ostati trajno upisan u historiji BiH, a odluke ZAVNOBIH-a kao vrhunsko demokratsko dostignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe.

Navodeći da je BiH jedina država koja je dva puta rođena u antifašističkoj borbi, koja je obilježena idealima slobode, jednakosti i bratstva, Nikšić poručuje kako je “BiH je država svih nas i u njoj mora biti i ima mjesta za sve nas”.