BiH

predizorni skup

NiP: Na laži ćemo odgovoriti istinom i djelima

10/09/2022

Kako se navodi, u direktnom razgovoru sa građanima, Konaković je prezentirao konkretne politike Naroda i Pravde koje za cilj imaju poboljšanje statusa mladih, kvalitetniji zdravstveni i obrazovni sistem, besplatne udžbenike, subvencije i stipendije, rješavanje pitanja zapošljavanja članova šehidskih porodica

Delegacija Naroda i Pravde boravila je u cjelodnevnoj posjeti Travniku i Novom Travniku. Kako je saopćeno iz ove stranke, obilasci mjesnih zajednica, razgovori sa građanima i predizborni skupovi u Han Biloj kod Travnika i u Novom Travniku bili su odlična prilika da rukovodstvo stranke predvođeno predsjednikom Elmedinom Konakovićem prezentira građanima politike Naroda i Pravde.

Kako se navodi, u direktnom razgovoru sa građanima, Konaković je prezentirao konkretne politike Naroda i Pravde koje za cilj imaju poboljšanje statusa mladih, kvalitetniji zdravstveni i obrazovni sistem, besplatne udžbenike, subvencije i stipendije, rješavanje pitanja zapošljavanja članova šehidskih porodica…

Na skupu u Han Biloj kod Travnika prisutnima su se obratili Samir Čurić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, Mustafa Fazlić, predsjednik Izvršnog odbora NiP Općine Travnik i kandidat za Parlament FBiH, Ajla Fuško, kandidatkinja za Skupštinu SBK, Haris Kaniža, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, Denis Zvizdić, nosilac jedne od lista NiP-a za Parlament BiH te predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

On je naveo konkretno koje su to promjene napravljene tamo gdje je Narod i Pravda dio vlasti.

„Mi imamo neke koji su 30 godina bili vlast i sad govore o planovima šta će uraditi. Ne možete nakon 30 godina vladavine govoriti da ćete nešto uraditi, morate prvo reći šta ste vi od onoga što ste obećali uradili u prethodnom periodu. Ponosan sam što kao predsjednik mogu otići među ljude i reći ovo je ono što smo uradili jer ste nam dali povjerenje, ovo su konkretne stvari“, kazao je Konaković.

Predsjednik Naroda i Pravde se također osvrnuo na različite napade na Narod i Pravdu poručivši da se laži moraju razbiti istinom.

„Ja sam maloljetni borac ARBiH, imam četiri godine i 26 dana rovova i bitaka, to rijetko spominjem jer se ja nisam borio da govorim o tome, borio sam se jer sam morao, jer sam htio, jer je cijela mahala to uradila, jer mi je agresor došao 200 metara od kuće i onda oni kažu – laže on. Slušali ste našeg viteza Mustafu Fazlića, naš Kemo Ademović je dobitnik i zlatnog ljiljana i zlatne policijske značke, Halil Bajramović iz USK je zlatni ljiljan, Goran Akšamija je zlatni ljiljan, Ibrahim Dervišević je zlatni ljiljan, Samir Petrović, heroj sa Žuča, je sa nama, Ahmet Sejdić, proslavljeni heroj Goražda i Višegrada je sa nama… To su istine o nama, o njima moramo govoriti jer ne smijemo dozvoliti da njihove laži zažive. Jer vidim ja nane i dede po džamijama, kojima dođe tamo Alijin sin i kaže im ‘znate ovi ljudi nisu dobri, poslao ih je Beograd’, to kod nana i deda ostavi traga zato što oni, kao i mi poštuju, vole i cijene predsjednika Aliju Izetbegovića. To kako oni danas rade i kako su radili kad je Alija bio živ se ne mogu porediti i zato je kod njih nervoza i frka“, kazao je Konaković.

Na skupu u Novom Travniku prisutnima su se, pored stranačkog rukovodstva, obratili i Semir Kadirić i Ramiz Kopčić, kandidat za Skupštinu SBK te Alma Beganović, kandidatkinja za Parlament FBiH.

-Moja borba neće stati dok ne ostvarimo zacrtane ciljeve, imam snagu, imam volju, imam ambicije a najviše od svega imam vjeru i vjerujem da možemo zajednički donijeti promjene i napraviti bolji život za sve nas. Vjerujem i nadam se da ću i ja i svaka žena kada rodimo drugo dijete imati 1.000 KM mjesečna primanja, a ne 50 posto osnovice plate kao što je to do sada bilo u našem kantonu. Vjerujem da ćemo se izboriti da naša djeca jednoga dana imaju subvencije za vrtić. Isto tako nadam se da će naša djeca imati besplatne udžbenike kada krenu u osnovnu školu. Želim da se osvrnem posebno na šehidske porodice pogotovo. Neke su još bez krova nad glavom, to treba da nam bude jedan od od prioritetnijih ciljeva, mi moramo obezbijediti šehidskim porodicama krov nad glavom i zaposliti svako šehidsko dijete. Vjerujem da ćemo ispuniti ove ciljeve jer samo sat i pol vožnje od Novog Travnika to postoji. To je stvanost i to se dešava tamo gdje Narod i Pravda ima vlast. Tamo gdje o nama govore naša djela, naši rezultati“, kazala je Alma Beganović.

Haris Kaniža, nosilac liste Naroda i Pravde za Skupštinu SBK, osvrnuo se na konstantne napade na Narod i Pravdu od različitih struktura.

„Evo slušali ste prije mene našu Ajlu Fuško, djevojku sa hidžabom koja je pokazala mnoge svoje vrijednosti radeći kao administrativni sekretar naše organizacije u Travniku. I sad neki botovi napadaju nas da mi nismo neki muslimani, da smo mi ovo, da smo mi ono. Jesmo mi Bogu hvala bolji muslimani od njih i to zapamtite. Nismo pokrali ovu državu i nismo natjerali da naša mladost odlazi iz ove zemlje. Mi ćemo se boriti protiv korupcije, protiv krađe, borit ćemo se da našu mladost zadržimo i vratimo. Mi smo na listu stavili mlade ljude, čestite i time pokazali da brinemo o našoj mladosti i našoj zemlji“, kazao je Kaniža, saopćeno je iz NiP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.