Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niska oblačnost i dugotrajna magla u većem dijelu BiH

BiH

sarajevo-magla123

Veći dio Bosne jutros prekriva niska naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle. U Hercegovini, zapadom dijelu Bosne i na planinama je vedro.

Temperature zraka u 07.00 sati: Ivan-sedlo i Sokolac -11, Livno -10, Kupres -8, Bugojno i Sarajevo -7, Drvar -6, Jajce -5, Bihać, Stolac i Zenica -4, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Čapljina -3, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Goražde i Tuzla -2, Zvornik -1, Trebinje 2, Mostar 5 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958hPa, za 14hPa je veći od normalnog i raste.

Veći dio Bosne danas će prekrivati niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magle. U Hercegovini, zapadom dijelu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U područjima s dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura u sunčanim krajevima između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.