Ništa od protesta: Policija rastjerala vozače, jedna osoba uhapšena

20180613_2_30898451_34637695_Web

Povećano prisustvo policije na lokacijama gdje su planirani protesti u Banjaluci onemogućilo je vozače da iste održe.

Kako javlja novinar Nezavisnih sa lica mjesta, uhapšen je odbornik Draško Stanivuković. Policija je zatim legitimisala sve pristune na parkingu pored zgrade Vlade, nakon čega su se oni razišli.

Naime, Stanivuković je imao plan da protest održi bliže centru, odnosno da blokira saobraćaj oko zgrade Vlade RS.

Na prijedorskoj petlji na kojoj je proteklih dana bilo najviše gužve, građani su javljali da su tu parkirana dva kombija i dvije patrole policije, te do zaustavljanja saobraćaja i protesta uopšte nije došlo.

Na kružnom toku prema Laušu, koji je takođe proteklih dana bio blokiran, danas nisu održani protesti zbog najavljenog sankcionisanja od strane policije, a nekoliko patrola je bilo na ovom dijelu grada.

“Rade ono na šta imaju pravo, ali su to okrenuli protiv nas, ne radimo ništa loše. Borimo se za naša prava. Smatramo da je cijena goriva nenormalno visoka, tako da nećemo odustati”, rekla je Bojana Gajanović za Anadoliju.

Na kružnom toku u Banjaluci koji vodi prema Kneževu i Jajcu danas se zaustavilo mnogo manje vozila negu u prethodna tri dana.

“Zaustavila su se četiri automobila i ima više policije nego nas. Ovo je sramota”, izjavio je Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS.