Prognoza za naredne dane

Ništa od snijega za novogodišnje praznike, očekuju se kiša i sunce

Cijeli dan pada jaka kiša u Sarajevu
09.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Cijeli dan pada jaka kisa u Sarajevu, a mereorolozi upozoravaju na mogucnost novih poplava. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura od četiri do deset, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a tokom dana padavine postupno slabe i prestaju, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, u Hercegovini sjeveroistočnjak. Najviša dnevna temperatura od četiri do deset, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko sedam stepeni.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. U večernjim satima, u sjevernim područjima lokalno sa slabom kišom ili rosuljom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 14 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Hercegovini, a tokom noći i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili rosulja je moguća u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od deset do 16 stepeni.

Prvog dana vikenda u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od četiri do devet, na jugu do 12, a najviša dnevna od sedam do 14 stepeni.