BiH

Ustavnopravna komisija

Nisu prihvaćeni principi Prijedloga zakona o prestanku mandata VSTVBiH

25/06/2020

Radi odsustva predlagača, odgođena je rasprava i o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na sjednici nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u sadašnjem sastavu, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Članovi Ustavnopravne komisije nisu prihvatili ni principe tog prijedloga zakona.

Ustavnopravna komisija odgodila je raspravu o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deminiranju u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Od predlagača je zatraženo da do naredne sjednice Ustavnopravne komisije dostavi ispravljene utvrđene nedostatke u tom prijedlogu zakona.

Radi odsustva predlagača, odgođena je rasprava i o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.