Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jasna poruka

Njemačka ambasada u BiH: Nismo protiv srpskog naroda i podržavamo Dejton

ambasada njemacke

Dodik je rekao da je glasao protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH jer je Bundestag usvojio rezoluciju u kojoj se, kako tvrdi, traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka

Optužbe da je Njemačka opredijeljena protiv srpskog naroda su neodržive i neutemeljene, rečeno je iz Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH.

“Savezna Republika Njemačka podržava ugovor iz Dejtona, u kojem je utvrđeno i postojanje RS. Njemačka sarađuje sa svojim lokalnim i međunarodnim partnerima za funkcionalnu BiH u kojoj su svim njenim građanima sa svim njihovim posebnostima zagarantovana prava, i koja ima budućnost u evropskoj porodici naroda i u EU”, odgovorili su iz ove ambasade na pitanje “Nezavisnih novina” kako komentiraju stavove Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je Njemačka protiv RS i srpskog naroda.

Dodik je rekao da je glasao protiv dodjeljivanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH jer je Bundestag usvojio rezoluciju u kojoj se, kako tvrdi, traži uvođenje građanske BiH i ukidanje Dejtonskog sporazuma, na štetu srpskog i hrvatskog naroda, a u korist Bošnjaka.