BiH

Po nalogu vlade

Njemačka podržava osposobljavanje prihvatnog centra Blažuj sa 660.000 eura

18/12/2019

Mjere osposobljavanja koje sprovodi THW u Blažuju obuhvataju snabdijevanje vodom i strujom, ugrađivanje sanitarnih instalacija kao i grijanja,

Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber posjetila je danas tim tehničke i logističke pomoći njemačke službe “Technisches Hilfswerk (THW)” u prihvatnom centru Blažuj u blizini Sarajeva.

Po nalogu Savezne vlade, THW provodi mjere osposobljavanja prihvatnog centra Blažuj.

Savezna vlada je u te svrhe na raspolaganje stavila 660.000 eura.

– Drago mi je da je THW u Blažuju na licu mjesta, kako bi pomogao svojom tehničkom ekspertizom i izgradio centar. Time će Njemačka rasteretiti ovdašnje institucije i doprinijeti adekvatnom smještaju za izbjeglice i migrante u BiH – rekla je ambasadorica Uebber prilikom posjete.

Mjere osposobljavanja koje sprovodi THW u Blažuju obuhvataju snabdijevanje vodom i strujom, ugrađivanje sanitarnih instalacija kao i grijanja, te popravke na pojedinačnim objektima i krovovima.

Kako je iz ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH saopćeno, mjere se realizuju u uskom dogovoru sa nadležnim institucijama BiH, IOM-om i trebale bi biti okončane u januaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.