Izvršena primopredaja

Njemačka policija donirala deset automobila SIPA-i

sipa njemacka auta (1)

Saradnja SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u proteklom periodu rezultirala je i provođenjem više operativnih akcija usmjerenih protiv teških oblika organiziranog kriminala i terorizma

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je izvršena primopredaja donacije Savezne kriminalističke policije (BKA) SIPA-i, koju je preuzeo zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević.

Donaciju u vrijednosti od 391.760,00 KM koju čini deset automobila uručila je ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Ueber, saopćeno je iz SIPA-e.

Ova donacija rezultat je dobre i uspješne saradnje SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u borbi protiv najtežih oblika kriminala.

Saradnja SIPA-e i Savezne kriminalističke policije u proteklom periodu rezultirala je i provođenjem više operativnih akcija usmjerenih protiv teških oblika organiziranog kriminala i terorizma.

Zamjenik direktora Đuro Knežević zahvalio se ambasadorici na kontinuiranoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža SIPA-i u procesu jačanja kapaciteta SIPA-e, prije svega kroz opremljenost i unapređenje rada SIPA-e, saopćeno je.