BiH

izborna noć

Noć u Banovićima obilježio nestanak struje, sukob pristalica SDA i PDA i obraćanje Bege Gutića

03/10/2022

Podsjećamo da su zbog slavlja pristalica dvije političke partije sinoć u Banovićima bile angažovane specijalne jedinice MUP-a TK

Dok je trajalo preobrajavanje glasova na biračkim mjestima u općini Banovići, sinoć je na ulicama Banovića trajalo slavlje pristalica i PDA i SDA.

Članovi i simpatizeri PDA slavili su pobjedu Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH, pristalice SDA u Banovićima su, kako je to sinoć potvrdio Bego Gutić, imale razloga za slavlje jer je SDA u toj općini prva stranka po izbornim rezultatima.

U kratkoj video poruci objavljenoj oko ponoći i prilikom obraćanja građanima na trgu u Banovićima, što je emitovano uživo na Facebook stranici Bege Gutića, on je osudio ponašanje pristalica PDA koje nazvao divljaštvom onih koji slave tuđe pobjede, a koje im je kako je istakao omogućio direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Podsjećamo da su zbog slavlja pristalica dvije političke partije sinoć u Banovićima bile angažovane specijalne jedinice MUP-a TK.

U svom obraćanju je istakao da prema sinoćnjem presjeku brojanja glasačkih listića na nešto više od 60 posto obrađenih biračkih mjetsa, Mirsad Kukić i Elzina Pirić teško mogu do mandata u državnom, odnosno federalnom parlamentu.

Komentari

Autor: Tuzlainfo.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.