Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Normalizacija vodosnabdijevanja Sarajeva danas oko deset sati

voda-nestasica

Iz Dispečerskog centra Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo saopštili su da su radovi na dijelu glavnog potisnog cejvovoda, koji se nalazi u sarajevskom naselju Buća Potok, završeni. Voda je u cjevovod puštena nešto iza osam sati jutros, pa se potpuna normalizacija snabdijevanja Sarajeva očekuje oko deset sati, javlja Anadolu Agency (AA).

S obzirom na to da se na području opštine Novi Grad izvode radovi na izgradnji VI transferzale, izvršena je i rekonstrukcija cjevovoda koji se nalaze u zoni gradilišta. Rekonstruisan je dio glavnog cjevovoda profila DN 700, kao i dijelovi distributivnog sistema.

Zbog toga su radnici Vodovoda i kanalizacije u utorak u ranim jutarnjim satima počeli su sa prespajanjem vovodnih instalacija na novopoloženi cjevovod DN 700.

Riječ je o glavnom potisnom cjevovodu za transport vode sa glavnog gradskog izvorišta Bačevo za rezervoar Kobilja Glava. S obzirom na to da su u pitanju bili veoma kompleksni radovi, od utorka ujutru do danas u jutarnjim satima bez vode su bila mnoga sarajevska naselja.