Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Normaliziran saobraćaj na dionici autoputa Kakanj – Visoko o Donjim Moštrama

BiH

autoput

Nakon uklanjanja zapaljenog vozila, nesmetano se saobraća dionicom A-1 Kakanj-Visoko, u mjestu Donje Moštre, saopćeno je i BIHAMK-a.
Zbog održavanja manifestacije “Dani Ajvatovice” sutra od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 (ulica 14.septembar ) i M-16 (ulica 770 Slbbr.) od zgrade PTT-a do BP „INA“ u Donjem Vakufu. Iz istog razloga na području Srednjobosanskog kantona do 24 sata 1. jula zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta.

Zbog održavanja memorijalne trke na području Unsko-sanskog kantona danas će se saobraćati usporeno u smijeru kretanja učesnika trke na relaciji Ćoralići-Cazin-Srbljani-Bihać-Dubovsko (M-4.2, M-14 i M-5).

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.