Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Normalizovan saobraćaj na M-17, kod mjesta Klopče

saobracajna nesreca – lasva5

Pojačana je frekvencija saobraćaja, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno

Nakon završenog uviđaja, normalizovan je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Lašva (kod mjesta Klopče).

Pojačana je frekvencija saobraćaja, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra je zbog izvođenja sanacionih radova u vremenu od 08 do 19.30 sati obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-403 Ćoralići-Tržačka Raštela. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.