Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dionica Turbe - Donji Vakuf

Normalizovan saobraćaj na prijevoju Komar

Snijeg-Komar

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona

Nakon uklanjanja popriječenog teretnog vozila, normalizovano je saobraćanje na dionici magistralnog M-5 Turbe- Donji Vakuf (na prevoju Komar).

Preko planinskih prevoja upozoravamo na ugaženi snijeg na kolovozu, a izdvajamo dionice: Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo- Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme. Preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučujemo upotrebu lanaca. Apelujemo na vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Prilikom zaustavljanja zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.