stanje na putevima

Normalizovan saobraćaj u tunelu 1. mart

1-mart-tunel223

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Šićki Brod na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod – Plane, saobraća se jednom trakom-naizmjenično

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu 1.mart na autoputu A-1 smjer Zenica – Kakanj, pa se sada na ovoj dionici saobraća bez zastoja.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Donji Čevljanovići na magistralnom putu M-18 Olovo – Srednje, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Šićki Brod na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod – Plane, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.