Galit Peleg

Nova ambasadorica Izraela predala akreditivno pismo Željki Cvijanović

ezgif-2-4552b691d7

Cvijanović je na početku ceremonije poželjela dobrodošlicu novoimenovanoj ambasadorici Države Izrael i izrazila uvjerenje da će se prijateljski odnosi i saradnja nastaviti razvijati u budućnosti

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Države Izrael za BiH sa sjedištem u Tirani Galit Peleg.

Cvijanović je na početku ceremonije poželjela dobrodošlicu novoimenovanoj ambasadorici Države Izrael i izrazila uvjerenje da će se prijateljski odnosi i saradnja nastaviti razvijati u budućnosti.

Novoimenovana ambasadorica Države Izrael je istakla da postojeći prijateljski odnosi predstavljaju dobru osnovu za razvoj saradnje, a na dobrobit svih naroda. Posebna pažnja je posvećena razvoju ekonomske, medicinske i obrazovne saradnje, te intenziviranju saradnje u oblasti turizma.

Predsjedavajuća Cvijanović je izrazila interes da se nastave graditi sveukupni odnosi i u svim domenima sa Državom Izrael, te u tom smislu istakla značaj razgovora i planiranih posjeta na najvišem nivou.

Ambasadorica Peleg je u nastavku ceremonije pozdravila značajan korak koji je BiH napravila u borbi protiv antisemitizma, a to je usvajanje radne definicije pojma antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust.

Cvijanović je i ovom prilikom podržala borbu protiv antisemitizma, ističući značaj obilježavanja sjećanja na žrtve Holokausta.

Cvijanović je na kraju ceremonije predaje akreditivnog pisma poželjela uspješnu diplomatsku misiju ambasadorici Države Izrael Galit Peleg, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.