Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova donacija za Roditeljsku kuću

ruka_podrske_roditeljskoj_kucii

Sindikalna organizacija BH Telecoma – Direkcija Sarajevo i Udruženje građana JOB “Unija Veterana” danas su potpisali Memorandum o donaciji 1.300 KM u naredne četiri godine za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i Roditeljsku kuću.

Iznos od 1.000 KM predviđen je za potrebe Roditeljske kuće, a 300 KM godišnje za potrebe Rehabilitacijskog kampa koji se održava jednom godišnje za djecu koja su izliječena.

Na taj način te dvije organizacije podržavaju djecu oboljelu od raka u dva segmenta, tokom njihovog liječenja i nakon izlječenja, gdje im je, također, potrebna podrška, jer njihova borba ne završava završetkom liječenja.

– Veoma nam je bitno da bh. društvo prepozna sve aspekte života jednog djeteta oboljelog od raka. Podrška im je potrebna dugi niz godina i poslije izlječenja, jer liječenje ostavlja posljedice za cijeli život – kazao je direktor Udruženja “Srce za djecu” Fikret Kubat.

Iz tog razloga se, dodao je, trude da djeci osiguraju svu podršku koja im je potrebna i koju zaista zaslužuju, jer su oni “najveći borci koje poznaje ova planeta”, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu”.