Nizama Rišljanin

Nova kantonalna ministrica u CV-ju samo nije navela da voli noćne izlaske (FOTO)

Nizama Rišljanin 2222

U biografiji je navedeno da je rođena 7. januara 1996. Prema istom dokumentu, o policiji u BPK u narednom periodu će, dakle, “brinuti” mlađahna ministrica

Bosansko-podrinjski kanton danas je dobio novu Vladu, koju je na petoj vanrednoj sjednici imenovala Skupština BPK. Nedugo poslije imenovanja Vlade BPK na društvenim mrežama pojavila se biografija koju je navodno Skupštini BPK predala nova, mlada ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin.

U biografiji je navedeno da je rođena 7. januara 1996. Prema istom dokumentu, o policiji u BPK u narednom periodu će, dakle, “brinuti” mlađahna ministrica koja je navodeći svoje kompetencije u biografiji napisala: “Suživot i rad sa drugim ljudima ključni je faktor u životu svakog čovjeka. Za sebe mogu reći da sam komunikativna i društvena osoba, suradnja sa drugim ljudima mi nikada nije predstavljala problem… Mada smatram i da samostalno mogu donositi odluku kada je to potrebno”.

Dodala je i kako je kroz dosadašnji rad i školovanje naučila koordinirati različitim poslovima, te nije izostavila ni to da se voli baviti kreativnim pisanjem. Iz njene biografije je vidljivo da nema radnog iskustva i da joj je pozicija na koju je danas imenovana prvi posao. Studira na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje je prijavila i magistarski rad.

Foto: Slađan Tomić/Facebook

Podsjetimo, Vlada BPK je imenovana danas u sljedećem sastavu:

Premijerka Kantona Aida Obuća (SDA), ministar zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih lica Eniz Halilović (SDA), ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić (SDA), ministar finansija Šemso Muslić (NBL), ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić (NBL), ministar za boračka pitanja Edin Aganović (Stranka za BiH), ministar privrede Mensad Arnaut (A-SDA), ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija (DF), ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin (Goraždanska priča).